top of page

#1 ZWANGERSCHAPSHOOT, EN NU? TIPS

Je bent zwanger en overweegt deze bijzondere tijd vast te leggen met een zwangerschapshoot. Een goed idee, maar je zit vast nog met heel wat vragen. Wat trek je bijvoorbeeld aan, waar moet je rekening mee houden en wat als je nog nooit voor een camera hebt gestaan? Hieronder geef ik je een aantal tips om het beste uit jouw zwangerschaps fotoshoot te halen.

Kies een fotograaf uit die bij jou past

 

Hier begint het natuurlijk. Welke stijl foto’s spreken jou aan? Hou je van dromerige en romantische foto’s, foto’s buiten in de natuur of juist van een strakke en pure fotografie stijl?

Mijn fotografie stijl zou ik zelf omschrijven als puur met een ruw randje, wat harder en strak. Ik heb een grote liefde voor zwart/wit foto’s en beelden die net wat meer gevoel (en hoe ik het zelf altijd graag noem) drama bevatten.
Plan je shoot op het juiste moment in, niet te vroeg en niet te laat

 

De beste periode voor een zwangerschaps fotoshoot is in de meeste gevallen tussen de 29 en 35 weken. Vaak voelt de mama zich dan ook nog goed, kun je nog goed vooruit komen en heb je nog niet zo’n last van eventuele kwaaltjes, die de naderende bevalling met zich mee kan brengen (denk bijvoorbeeld aan nog meer vocht vast houden).


Elke buik is natuurlijk anders en groeit anders, ik raad aan om niet voor de 20 weken al te boeken, maar bijvoorbeeld rond de 24 a 25 weken. Dan heb je ook een beter beeld van hoe jouw buik groeit.
Welke kleding trek je aan?

 

Afhankelijk van welk pakket je kiest, heb je een bepaald aantal outfits (3, 4 of onbeperkt). Dit geeft je de mogelijkheid om voor variatie te zorgen in het eindresultaat. Ik raad dan ook altijd aan om voor verschillende type outfits te gaan, denk bijvoorbeeld aan een zwarte jurk (klassiek), een wit doek (tijdloos en artistiek) en bijvoorbeeld een jeans topless of naakt (puur). Deze opties kun je natuurlijk vervangen door wat anders, denk aan een tule jurk of tule stof tegen je aan, een oversized overhemd, crop top of oversized blazer.

In de studio zijn verschillende kledingstukken en doeken aanwezig. Een groot deel hiervan vind je op de website onder lookbook. Verder is het aan te raden om een zwart en eventueel nude ondergoed setje aan te hebben of mee te nemen naar de fotosessie.
Make up & haar

 

Vaak onderschat, maar zo belangrijk! De camera en lampen vlakken het gezicht erg uit. Met goede Make up kun je de diepte in het gezicht weer mooi terug halen en worden jouw mooiste features naar voren gehaald. Geloof me, als het kan, doe het dan. Vergeet de haren ook niet, zit je haar mooi vol en valt het mooi langs je gezicht dan maakt dat het plaatje helemaal af. Een strak kapsel naar achter of een wetlook kan ook super mooi zijn op de foto’s!


Er zijn verschillende MUA’s en Instagram is handig om het werk van de artiest te zien. Elke Make up artiest hanteert een eigen tarief, gemiddeld variëren deze tussen de €60 en €120. Sta je op het punt een shoot te boeken, maar ken je geen visagisten? Stuur me een berichtje en dan ontvang je een lijstje met namen :)

Sla afbeeldingen die je mooi vindt op

 

Altijd handig om alvast wat voorbeelden te hebben die je erg mooi vindt. Deze kun je tijdens de shoot laten zien, zodat ik een beter beeld krijg van hetgeen jij mooi vindt. Je kunt dit doen door screenshots te maken, afbeeldingen op te slaan op Instagram of maak een bord aan op Pinterest.


Partner en broers/zussen

 

Jullie krijgen samen een kindje, partner is daarom bij elke zwangerschapshoot welkom om samen met mama op de foto te gaan. Dit geldt ook voor de eventuele oudere broertjes en zusjes.

Wat moeten zij aantrekken? Het is niet te doen om in zo veel verschillende maten, kleding beschikbaar te hebben in de studio, daarom moeten deze voor partner/gezin meegenomen worden. Hiervoor raad ik aan het neutraal te houden. Bijvoorbeeld, een jeans, een witte en een zwarte bovenkant. Op die manier is het bijna altijd te matchen met de kleding keuze van mama. Het is altijd jullie eigen keuze welke kleding jullie meenemen.Poseren

 

Je hebt nog nooit voor een camera gestaan en hebt geen idee wat je moet doen. Je vindt dat je niet fotogeniek bent of misschien vind je het gewoon super ongemakkelijk. Je bent niet alleen in deze gedachte, dit hoor ik elke week wel minstens 2 keer.


Gelukkig sta je er niet alleen voor en help ik je volledig door de shoot heen. Zo help ik je met poseren, waar je heen kunt kijken en wat je met je handen kunt doen. Denk niet te veel na, ontspan en laat het op je afkomen. Wil je zelf wat uitproberen als het aankomt op poses, geef het dan aan, het is jouw shoot en we zijn er om wat moois te creëren.Heb je nog geen afspraak staan en ben je er inmiddels van overtuigd dat je het toch wel graag wilt? Bekijk dan hier de agenda en reserveer jouw plekje.Tot gauw!

Denise


Comments


bottom of page