Tips Zwangerschaps Fotoshoot

Het is al weer een tijdje geleden (lees: 1 jaar en 5 maanden) dat ik voor het laatst een blog artikel geplaatst heb. Het was dan ook een jaar met veel grote veranderingen! Van een aparte werkruimte in Overschie, tot aan een volledig eigen pand in Delfshaven! Alles loopt en ondanks dat het druk is, lijkt het mij toch wel leuk en handig zo af en toe weer eens een artikel te plaatsen.

Vandaag het eerste artikel van 2019, ook al zijn we inmiddels al onderweg naar de herft, beter laat dan nooit! Hieronder 10 tips voor jouw zwangerschaps fotoshoot bij Denise Lubrano Fotografie.

Foto Zwangerschap Luxe

.

#1 Num Num Num De eerste tip die ik alle mama’s wil meegeven is, zorg dat je voorafgaand aan de fotoshoot goed gegeten en gedronken hebt. De Zwangerschaps fotoshoot valt mama’s vaak best wel zwaar. Je staat lang op je voeten en hiernaast neem je poses aan die niet altijd even natuurlijk voor je lichaam zijn. Zorg dus voor voldoende energie!

#2 Wit en Zwart

Neem een wit en een zwart ondergoed setje mee naar de fotoshoot. Zo weet je zeker dat je het juiste ondergoed hebt voor de kleding die je eventueel aan wilt doen.

#3 Oefening baart kunst!

Natuurlijk hoef je dit niet te doen, maar het kan je wel helpen tijdens jouw shoot. Probeer wat grondposes uit, lukt het jou nog om in kleermakerszit te komen?

#4 Gladde benen!

Ja, ik weet het, je komt er nog maar moeilijk bij... maar echt zorg dat alles mooi glad en kaal is (tenzij je het natuurlijk zelf, helemaal geen probleem vindt om haren op bijvoorbeeld je benen te hebben).

#5 Ontspan

Ik begrijp het wel hoor, daar sta je dan, je buik bloot en misschien zelfs in lingerie. Je kent mij niet, er staan lampen op je gericht en je staat echt in de spotlight. Logisch dat je dan wat spanning en gezonde zenuwen voelt! Maar, probeer toch zo veel mogelijk te ontspannen. Ik ben er om je door de hele shoot te begeleiden en te helpen.

#6 Smeren maar!

Niemand houdt van droge benen, toch? Dus zorg dat je goed ingesmeerd bent of smeer je in de studio in. Tenzij je heel erg glanzend op de foto wilt, raad ik je aan geen olie te gebruiken.

#7 Op de tenen

Elke zwangerschaps shoot start ik met een korte basisuitleg over het poseren... deze uitleg komt er op neer dat je de voet die het dichtst bij mij staat, hoog op de tenen poseert. Kijk maar eens in mijn portfolio, valt het je op dat bijna elke mama haar ene been geposeerd heeft? Dat is dus geen toeval.

#8 Wees op tijd

Eigenlijk een overbodige tip, maar als ik dan toch bezig ben! De reden dat je op tijd moet zijn voor jouw zwangerschapsshoot, is naast alle logische redenen, ook voor jou super belangrijk. Hoe meer tijd er is, hoe rustiger ik kan werken. Haastige spoed is zelden goed, dat geldt dus ook voor het maken van de foto’s. Ga dus lekker op tijd de deur uit en/of check vooraf of er files zijn.

#9 Good hair day

Wat moet je met je haar doen? Je moet natuurlijk helemaal niks! Ik raad je aan vooral dat te doen waarbij jij je het meest comfortabel en mooi voelt. Wel moet je er rekening mee houden dat haar dat voor je gezicht valt, niet heel handig is. Tijdens de zwangerschapshoot wil ik je gezicht ook vastleggen en daarom raad ik je in ieder geval een schuine scheiding aan. Op die manier is er 1 kant van je gezicht dat ik goed kan vastleggen.

#10 Say cheeseee

Lachen is belangrijk tijdens de fotoshoot! Veel mensen lijken al snel boos te kijken als zij niet (glim)lachen, ook ik ben slachtoffer van het “resting b*tch face”-syndroom. Een klein lachje kan hier al heel veel verandering in brengen. Je hoeft dus niet op elke foto al je tanden te laten zien, maar een glimlach is toch wel fijn!

Tot slot, een goede make up look kan heel veel verschil maken voor het eindresultaat van jouw zwangerschaps fotoshoot. Ik zou er dan ook voor kiezen om de make-up door een professional aan te laten brengen. Wat betreft de look is het natuurlijk volledig jouw eigen keuze. Mijn eigen voorkeur gaat vooral naar een mooie nude make-up look. Hou in gedachte.. Less is more!

Bekijk hier alvast foto's van mama's die jou voor zijn geweest:

Foto's Zwangerschap Foto's Zwangerschap Luxe

XX

Denise

Uitgelichte berichten
Recente berichten