Cakesmash fotoshoot, tips!


Je kleintje is bijna jarig en wat is er dan leuker dan een cakesmash fotoshoot? Maar, is het eigenlijk wel echt zo leuk. Het eindresultaat is leuk, dat is een ding dat zeker is. Natuurlijk is de cakesmash fotoshoot zelf ook hartstikke leuk, maar er zijn wel een paar dingetjes waar je rekening mee kunt houden om de fotoshoot soepel te laten verlopen. Om je hierbij te helpen vind je in deze post een lijstje met tips voor de cakesmash fotoshoot.

Top 8 Cakesmash tips

Tip 1 Ga er niet vanuit dat je kindje vol voor de taart gaat Ja, het is natuurlijk de bedoeling dat de kleine de taart in duikt en alles onder de taart smeert. Maar. niet elk kindje staat er om te springen, het is natuurlijk ook niet iets wat ze gewend zijn om te doen. Een likje van de topping en wat aanmoediging is vaak genoeg om de kleine toch zo ver te krijgen, dus geen zorgen. Er zitten altijd wel leuke, schattige en vooral grappige foto's tussen.

Tip 2 Kies een tijdstip waarop de kleine het vrolijkst is

Veel kindjes hebben toch wel momenten waarop ze het vrolijkst zijn, bijvoorbeeld net na een dutje. Houdt hier rekening mee bij het maken van de afspraak voor de cakesmash fotoshoot. De fotoshoot is vaak best vermoeiend voor de kleine, dus het is belangrijk dat hij/zij lekker uitgerust is.

Tip 3 De cakesmash taart

De taart is een belangrijk onderdeel van de fotoshoot, je wilt hier dan ook de juiste keuze in maken. Welke kleuren je gebruikt voor de taart, is geheel afhankelijk van jouw eigen smaak. Felle kleuren doen het vaak het mooist op de foto. Persoonlijk zou ik je aanraden om wit te vermijden, dit geeft een minder mooi effect op de uiteindelijke foto's. Kies voor een boter creme taart en vermijd fondant. Fondant of harde icing, is voor de kleine moeilijker om te "smashen" en geeft ook een minder mooi resultaat op de foto's. Zorg ervoor dat de taart ook een gekleurd laagje vulling heeft, dit geeft een mooi resultaat als de taart eenmaal open is.

Tip 4 Allergie

Misschien een beetje overbodig, maar toch. Zorg ervoor dat je kindje de ingrediënten (denk aan kleurstof) uit de taart al eens op heeft, zodat je zeker weet dat er geen sprake is van een allergie.

Tip 5 decoratie

Je kunt het zo gek maken als je wilt, in sommige gevallen is dat mooi en in andere gevallen is less more. Erg glanzende vlaggetjes doen het minder goed op de foto en vaak is 1 lijn met punt vlaggetjes genoeg voor tegen de muur. Pompons en ballonnen zijn mooi voor op de grond om de kleine heen. Wil je kleuren, bijvoorbeeld verschillende tinten blauw, dan kan ik voor de decoratie zorgen. Wil je een thema, dan is het de bedoeling dat je dit zelf meeneemt, hierbij kan ik je natuurlijk wel advies geven.

Tip 6 Outfit

Ook dit is een persoonlijke keuze. Voor meisje is een tutu erg leuk en voor jongens een broekje of luier, in combinatie met een strikje of stropdas. Probeer de outfit en de decoratie op elkaar af te stemmen voor het mooiste resultaat. Neem ook altijd een setje schone kleding mee.

Tip 7 Leeftijd

Om het beste resultaat te krijgen, is het belangrijk dat je de cakesmash fotoshoot doet op de juiste leeftijd. Vanaf 9 maanden kun je de fotoshoot het beste plannen. Vaak kan jouw kleintje dan stabiel zitten, wat natuurlijk erg belangrijk is tijdens de fotoshoot. Ik hanteer in principe geen eindleeftijd voor de shoot, maar tot 2 jaar zorgt voor de leukste foto's. Daarna kun je natuurlijk altijd een leuke portret fotoshoot boeken.

Tip 8 Eerste verjaardag

Gebruik de cakesmash foto's als uitnodiging voor de (eerste) verjaardag van jouw kindje.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad en we er samen een geweldige cakesmash shoot van zullen maken.

Denise

Uitgelichte berichten
Recente berichten